Baranowski A., Gabryszuk M. |
Skład chemiczny mleka kóz żywionych z dodatkiem preparatu „Efektywne Mikroorganizmy" (EM) |
9-10 |
11 |
Białas M., Goleman M. |
Dogoterapia – nowy kierunek użytkowania psa. Cz. 1 |
27-29 |
7 |
Białas M., Goleman M. |
Analiza zachowania psów podczas pracy. Cz. 2 |
17-20 |
8 |
Bieniek J. |
Zootechniczne aspekty zastosowania GMO w rolnictwie |
10-14 |
5 |
Bilik K, Strzetelski J. |
Czynniki wpływające na wydajność rozrodczą krów w fermach mlecznych |
3-7 |
8 |
Bogucki M., Neja W. |
Zachowanie się krów wskaźnikiem dobrostanu |
20-22 |
9 |
Borkowska D., Bąk M. |
Wrażliwość drobnoustrojów wyizolowanych z mleka ćwiartkowego krów na antybiotyki |
8-10 |
10 |
Borys B. |
Nasiona rzepaku i lnu oraz makuch rzepakowy w zestawach paszowych dla owiec wysokoplennych |
20-24 |
8 |
Borys B., Zawadzka D. |
Stan i perspektywy rozwoju produkcji mięsa jagnięcego w Polsce po akcesji do Unii Europejskiej |
18-22 |
1 |
Borys B., Borys A. |
Skład chemiczny i profil kwasów tłuszczowych makuchu rzepakowego przy tłoczeniu oleju metodą „na zimno" i „na gorąco" |
19-22 |
7 |
Chmiel K., Sobczuk D. |
Analiza wykorzystania rozpłodowego elitarnych klaczy czystej krwi arabskiej hodowli SK Janów Podlaski |
3-5 |
2 |
Chmiel K., Sobczuk D. |
Analiza wykorzystania rozpłodowego elitarnych klaczy czystej krwi arabskiej hodowli SK Kurozwęki |
6-8 |
3 |
Czernomysy-Furowicz D., Karakulska J., Ferlas M., Borkowski J., Nawrotek P., Furowicz A.J. |
Diagnostyka oraz wrażliwość na antybiotyki drobnoustrojów wyizolowanych z klinicznych przypadków mastitis u bydła |
4-6 |
3 |
Dmoch M. |
Etyczne i prawne aspekty doświadczeń na zwierzętach |
27-30 |
3 |
Dobicki A., Nowakowski P., Mikołajczak Z., Wypychowski K. |
Miejsce bydła mięsnego w sieci troficznej ekosystemu Parku Narodowego „Ujście Warty"; Cz. 1 |
4-8 |
1 |
Dobicki A., Nowakowski P., Mikołajczak Z., Wypychowski K. |
Miejsce bydła mięsnego w sieci troficznej ekosystemu Parku Narodowego „Ujście Warty"; Cz. 2 |
17-21; |
2 |
Furowicz A.J., Czernomysy-Furowicz D., Ferlas M., Borkowski J. |
Grypa ptasia – nowe dane epidemiologiczne, możliwości leczenia. Cz. I |
9-12 |
2 |
Furowicz A.J., Czernomysy-Furowicz D., Ferlas M., Borkowski J. |
Grypa ptasia – nowe dane epidemiologiczne, możliwości leczenia. Cz. II |
1-4 |
3 |
Furowicz A.J., Ferlas M. |
Rola komórek NK („naturalnych zabójców") w rozpoznawaniu i niszczeniu komórek nowotworowych oraz drobnoustrojów chorobotwórczych dla zwierząt i człowieka, z uwzględnieniem różnych elementów terapii |
1-5 |
11 |
Gajewska A., Garbuz G. |
Lamy – atrakcja nie tylko ogrodów zoologicznych; s.30-32 |
4 |
Gaworski M., Kupczyk A., Wojda I. |
Kierunki restrukturyzacji bazy surowcowej sektora mleczarskiego w Polsce |
8-11 |
1 |
Grużewska A. |
Statystyczna analiza danych procentowych na przykładzie wyników produkcyjnych kurcząt brojlerów |
6-9 |
2 |
Herbut E., Walczak J. |
Rola dobrostanu w produkcji zwierzęcej |
2-8 |
9 |
Jackowski M. |
Jaki jesteś, jaki byłeś koniu huculski? Cz. III. Charakterystyka rodów i rodzin – rody męskie |
23-26 |
1 |
Jasiorowski H. |
Nauka w służbie praktyki rolniczej |
23-25 |
6 |
Jaworski Z. |
Zachowania komfortowe koników polskich utrzymywanych w systemie hodowli rezerwatowej. Cz. I. Pielęgnacja skóry i owłosienia |
16-18 |
12 |
Jaworski Z., Jezierski T. |
Hodowla rezerwatowa koników polskich a ich dobrostan |
14-19 |
10 |
Jezierski T., Jaworski Z., Górecka A. |
Zachowanie się koni i jego wpływ na użytkowanie sportowe i rekreacyjne |
11-17 |
9 |
Kania-Gierdziewicz J. |
Geny letalne i semiletalne u zwierząt hodowlanych i człowieka |
4-9 |
12 |
Karney K. |
Hodowla i użytkowanie bydła mlecznego w Nowej Zelandii. Cz. 1. Uwarunkowania przyrodnicze i ekonomiczne |
14-18 |
1 |
Karney K. |
Hodowla i użytkowanie bydła mlecznego w Nowej Zelandii. Cz. 2. Organizacja chowu i hodowli |
21-26 |
2 |
Karney K. |
Hodowla i użytkowanie bydła mlecznego w Nowej Zelandii. Cz. 3. Organizacja chowu i hodowli (cd.) |
11-15 |
3 |
Kasztelan P. |
Limitowanie produkcji mleka w Polsce – ocena po dwóch latach działania systemu |
6-10 |
5 |
Klocek B.A., Zięba D.A., Wierzchoś E. |
Środowiskowe i fizjologiczne uwarunkowania sezonowości rozrodu owiec |
19-22 |
10 |
Kołacz R. |
Dobrostan zwierząt a postęp genetyczny |
8-11 |
9 |
Komorowska D. |
Finansowanie inwestycji w Polsce z funduszy strukturalnych Unii Europejskiej |
12-14 |
2 |
Kondracki S. |
Znaczenie środowiska chlewni dla produkcyjności świń |
18-20 |
3 |
Kondracki S. |
Znaczenie dokarmiania prosiąt dla efektywności rozrodu świń |
15-16 |
5 |
Korczyński M., Janeczek W., Pogoda-Sewerniak K. |
Główne przyczyny biegunek u cieląt w okresie neonatalnym |
5-8 |
11 |
Korman K. |
Plenno-mleczne owce kołudzkie – możliwość poprawy produkcyjności i efektywności ekonomicznej chowu owiec |
17-21 |
5 |
Kotowska E., Kotowski K. |
Wpływ L-karnityny na wskaźniki produkcyjne loch |
14-16, |
12 |
Kowalczyk-Juśko A. |
Nowe rośliny na cele pastewne i energetyczne |
22-25 |
10 |
Kozera W. |
Wybrane wyniki badań nad efektywnością tuczu świń w różnych systemach utrzymania |
9-13 |
6 |
Krychowski T. |
Tendencje w hodowli bydła mlecznego w Europie Zachodniej – perspektywa najbliższego 10-lecia |
1-5 |
5 |
Kubasiewicz L., Nowak P. |
Achondroplazja – problem hodowlany u różnych ras bydła w Polsce |
13-14 |
1 |
Kucharska A. |
Porównanie programów rolnośrodowiskowych w Unii Europejskiej i Stanach Zjednoczonych |
1-3 |
8 |
Kuczaj M., Blicharski P. |
Postęp produkcyjny w aktywnej populacji krów mlecznych w Polsce i na Dolnym Śląsku |
7-10 |
8 |
Kupczyk A. |
Biopaliwa transportowe na przełomie 2005 i 2006 roku |
21-22 |
4 |
Kupczyk A. |
Stabilna tendencja wzrostowa w sektorze biopaliw transportowych |
29-31 |
7 |
Kupczyk A., Kupczyk T. |
Kłopoty akcyzowe z biopaliwami transportowymi |
25-28 |
8 |
Litwińczuk Z., Lipiński S., Sawicka W. |
Pierwsze wyniki z oceny użytkowości mlecznej zachowanej populacji bydła białogrzbietego |
9-10 |
3 |
Litwińczuk Z., Chabuz W., Stanek P., Jankowski P. |
Bydło simentalskie w Polsce |
22-26 |
9 |
Malak-Rawlikowska A. |
Ekonomiczne i organizacyjne skutki wprowadzenia systemu kwot mlecznych w wybranych krajach UE |
1-6 |
4 |
Migdał W. |
Mięso jako żywność funkcjonalna |
21-25 |
12 |
Mikrut K., Mroczkowski S. |
Owce w województwie łódzkim w latach 1999-2004 |
19-20 |
12 |
Morales Villavicencio A., Niżnikowski R. |
Populacja wielbłądowatych południowoamerykańskich na świecie |
16-19 |
6 |
Mroczek J.R. |
Fizjologiczne uwarunkowania żywienia krów mlecznych |
9-11 |
4 |
Mroczek J.R. |
Ocena wybranych cech ejakulatów buhajów rasy simentalskiej |
12-13 |
12 |
Mroczkowski S. |
O polskich owcach |
15-16 |
2 |
Mroczkowski S. |
Stosunek człowieka do zwierząt |
15-17 |
8 |
Mucha S., Wachowska L., Szwaczkowski T. |
Ciąże bliźniacze koni – uwarunkowania genetyczne i reperkusje hodowlane |
21-23 |
3 |
Mucha S., Wachowska L., Szwaczkowski T. |
Ciąże bliźniacze u koni pełnej krwi angielskiej w Polsce |
10-13 |
7 |
Niżnikowski R. |
Dokąd zmierza krajowe owczarstwo |
6-9 |
7 |
Ostoja-Solecki J. |
Dylematy chowu i hodowli bydła mlecznego w Polsce |
11-12 |
1 |
Otoliński E., Szrek J. |
Ceny skupu mleka w Polsce na tle rynku światowego |
6-9 |
6 |
Pijarska I., Malec H. |
Wybrane zagadnienia z zakresu fizjologii rozrodu ptaków domowych |
18-20 |
4 |
Pijarska I., Malec H. |
Wybrane wirusowe czynniki etiologiczne wywołujące patologiczne stany układu rozrodczego u drobiu |
21-23 |
5 |
Pijarska I., Malec H. |
Wybrane bakteryjne czynniki etiologiczne wywołujące patologiczne stany układu rozrodczego u drobiu |
17-19 |
7 |
Podkówka W. |
Biogliceryna |
26-28 |
2 |
Podkówka W. |
Dojrzałość kiszonkowa kukurydzy |
15-18 |
4 |
Podkówka W. |
Grzyby pleśniowe w kiszonce z kukurydzy |
20-22 |
6 |
Podkówka W. |
Oznaczanie suchej masy w kiszonkach, zielonkach i TMR metodą uproszczoną |
22-24 |
7 |
Podkówka W. |
Ocena organoleptyczna kiszonek |
25-28 |
10 |
Podkówka W. |
Kukurydza – substrat do produkcji biogazu |
26-29; |
12 |
Podkówka W., Podkówka Z. |
Głownia guzowata kukurydzy |
24-26 |
5 |
Podwika J., Ormian M. |
Genetyczne uwarunkowanie umaszczenia u bydła |
9-12 |
12 |
Polonis A., Dmoch M. |
Aktualne problemy w chowie drobiu rzeźnego |
13-15 |
7 |
Reklewski Z. |
Jeszcze kilka uwag w sprawie wykorzystania wyników badań |
29-30 |
12 |
Rokicki T. |
Liczebność stada matecznego owiec a technologia i wyniki użytkowości w produkcji owczarskiej |
13-16 |
6 |
Sitkowska B. |
Markery mikrosatelitarne w hodowli bydła |
6-9 |
4 |
Sobczak J., Nowak A. |
Systemy utrzymania kur nieśnych a jakość skorup jaj konsumpcyjnych; s.1-4 |
1 |
Stąporek K., Ziemiński R. |
Aktualne trendy w chowie i hodowli bydła rasy limousine |
1-4 |
7 |
Strabel T., Jamrozik J. |
Problemy międzynarodowego porównywania bydła mlecznego |
5-7 |
10 |
Szostak B. |
Wpływ wybranych czynników na długość jałowienia loch |
16-18 |
3 |
Sztych D. |
Owca w mitach, religiach i kulturach ludowych |
22-27 |
4 |
Tarnawa-Wójciga A., Stachurska A., Pięta M., Jackowski M. |
Stopień trudności przeszkód ścieżki huculskiej; s.11-14 |
10 |
Tomczak F. |
Kierunki rozwoju światowego rolnictwa i wynikające z nich przesłanki dla Polski |
1-4 |
10 |
Wajda S. |
Aktualne trendy i prognozy w produkcji mięsa w Polsce i na świecie |
8-9 |
11 |
Wielgolewska A., Wielgolewski J. |
Wpływ jakości tuczników na ceny uzyskiwane przez polskich producentów w latach 2003-2005 |
10-15 |
8 |
Więcek J., Skomiał J., Rekiel A., Śliwiński M. |
Wpływ poziomu białka i aminokwasów w mieszankach dla tuczników na strawność składników pokarmowych |
1-3 |
2 |
Wojewoda J., Kondracki S. |
Działania dla zachowania bioróżnorodności zwierząt w świetle Konwencji Waszyngtońskiej (CITES) |
11-16 |
11 |
Ziętara W. |
Ekonomiczne i organizacyjne aspekty produkcji mleka przy wysokiej wydajności mlecznej krów |
1-4; |
12 |
Zjalic M., Dimitriadou A., Rosati A. |
Produkcja wołowiny w krajach Unii Europejskiej oraz reforma Wspólnej Polityki Rolnej (CAP) |
1-6 |
6 |
Zurkowski M. |
Z dziejów hodowli zachowawczej konika polskiego |
26-30 |
1 |