Bryła M., Trzcińska M. |
Wpływ antyoksydantów na wartość biologiczną przechowywanego w temperaturach dodatnich nasienia knura |
11-14 |
1 |
Chabuz W., Sawicka-Zugaj W., Topczewska E. |
Wyniki oceny buhajów białogrzbietych na podstawie produkcyjności córek (Pełny tekst) |
6-8 |
5-6 |
Czerniawska-Piątkowska E., Chociłowicz E., Szewczuk M., Rzewucka-Wójcik E. |
Kwasy tłuszczowe zawarte w mleku oraz ich znaczenie dla organizmu człowieka |
23-25 |
5-6 |
Damaziak K., Michalczuk M. |
Różnice w zachowaniu indyków Big-6 i prymitywnych w warunkach chowu półintensywnego |
20-22 |
3-4 |
Dzierżanowska-Góryń D. |
55 lat hodowli szynszyli w Polsce |
27-29 |
3-4 |
Fiedorowicz G. |
Wpływ standardów technologicznych na dobrostan i produkcyjność krów mlecznych (Pełny tekst) |
1-5 |
1 |
Fiedorowicz G., Wardal W.J. |
Obora wolnostanowiskowa dla krów mlecznych z automatyzacją zabiegów technologicznych |
9-11 |
3-4 |
Flis M. |
Efektywność wsiedleń bażantów z hodowli wolierowych na Wyżynie Lubelskiej |
23-25 |
10-12 |
Gryzińska M., Andraszek K., Strachecka A., Jocek G. |
Metylacja DNA w regulacji ekspresji genów |
2-5 |
2 |
Gryzińska M., Andraszek K., Strachecka A., Jocek G. |
Wpływ metylacji DNA na kancerogenezę |
1-3 |
3-4 |
Gryzińska M., Andraszek K., Strachecka A., Błaszczak E. |
|
3-6 |
5-6 |
Haska A., Gruszczyńska J., Siewruk K. |
Dysplazja stawów biodrowych u psa domowego (Canis familiaris). Cz. 2. Badania genetyczne |
21-25 |
1 |
Kamiński S. |
Genomowa ocena wartości hodowlanej zwierząt |
6-8 |
7-9 |
Knecht D., Środoń S. |
Czynniki wpływające na opłacalność produkcji trzody chlewnej w 2011 roku |
11-14 |
3-4 |
Knecht D., Środoń S. |
Opłacalność produkcji a stan pogłowia trzody chlewnej w Polsce |
1-4 |
10-12 |
Kowaliszyn B., Sitkowska B., Mroczkowski S. |
Wiedza i przekonania konsumentów na temat jaj kurzych |
28-30 |
7-9 |
Kowalska D., Bielański P. |
Znaczenie rodowodów i kart fermowych w hodowli królików |
29-30 |
1 |
Kowalska D., Bielański P., Grzegorzek I. |
Naturalne zamienniki kokcydiostatyków w żywieniu królików |
19-23 |
5-6 |
Kubasiewicz L., Nowak P., Midura W. |
Patologia ciąży u suki |
24-26 |
2 |
Kuczaj M., Kurowska T., Wieliczko A. |
Propozycja dofinansowania hodowców realizujących program ochrony zasobów genetycznych bydła rasy polskiej czerwono-białej |
5-10 |
2 |
Kujaszewska J., Kuźnicka E. |
Kryteria oceny alpak hodowanych poza Ameryką Południową, ze szczególnym uwzględnieniem Niemiec |
21-24 |
2 |
Kulisiewicz J., Szumlewicz P., Batorska M., Poczta M. |
Wyniki badań nad występowaniem wad pokrojowych u młodych świń hodowlanych rasy wbp i pbz |
18-21 |
2 |
Litwińczuk Z. |
Krzyżowanie towarowe bydła w Polsce – znaczenie i wyniki |
7-8 |
1 |
Madras-Majewska B., Ścięgosz J. |
Wpływ środowiska na pszczoły i pszczół na środowisko |
26-27 |
10-12 |
Maksymiec N. |
Pozytywne aspekty stosowania ziół w żywieniu bydła |
9-11 |
1 |
Maksymiec N. |
Kształtowanie jakości mleka w ekologicznej produkcji |
12-14 |
10-12 |
Milewski S. |
Owce św. Jakuba na Warmii |
32-33 |
1 |
Molik E., Milejska P. |
Zachowania dziedziczne i sposoby komunikowania się owiec |
18-19 |
3-4 |
Monkiewicz M., Mroczkowski S. |
Wpływ intensywności użytkowania na podstawowe parametry fizjologiczne koni |
25-27 |
1 |
Morales Villavicencio A., Niżnikowski R. |
Oddziaływanie czynników cywilizacyjnych i klimatycznych na zagrożone populacje wielbłądowatych południowoamerykańskich |
31-32 |
10-12 |
Niżnikowski R., Oprządek A., Głowacz K., Popielarczyk D., Strzelec E. |
Doskonalenie owiec rasy merynos polski utrzymywanych w spółkach Agencji Nieruchomości Rolnych do produkcji jagniąt rzeźnych |
14-21 |
1 |
Niżnikowski R., Oprządek A., Głowacz K., Popielarczyk D., Strzelec E. |
Ocena i doskonalenie oraz wykorzystanie produkcyjne owiec ras mięsnych utrzymywanych w spółkach ANR. Cz. 1. Analiza cech rozrodu oraz masy ciała i poziomu umięśnienia |
30-33 |
7-9; |
Niżnikowski R., Oprządek A., Głowacz K., Popielarczyk D., Strzelec E. |
Ocena i doskonalenie oraz wykorzystanie produkcyjne owiec ras mięsnych utrzymywanych w spółkach ANR. Cz. 2. Analiza cech wartości rzeźnej, jakości tusz i mięsa jagniąt |
18-22 |
10-12 |
Nowakowicz-Dębek B., Drążyk P., Zoń A., Meyer U.M. |
Uciążliwość zapachowa w środowisku ferm |
27-29 |
2 |
Olech W., Cielniak K., Korzyńska-Nowak R., Suchecka A., Fruba A. |
Krajowe strategie dla chronionych gatunków zwierząt (Pełny tekst) |
28-31 |
10-12 |
Orlański T. |
Opłacalność fermowego chowu danieli |
10-13 |
5-6 |
Otoliński E., Szarek J. |
Przemiany w natężeniu chowu zwierząt w południowej Polsce |
13-16 |
5-6 |
Peter E., Sałacka J. |
Historia wystaw kotów |
27-29 |
5-6 |
Podkówka Z., Podkówka W., Čermák B. |
Emisja gazów cieplarnianych przez świnie |
14-15 |
3-4 |
Przysiecki P., Filistowicz A., Gajzler W., Filistowicz A., Nowicki S. |
Lis białoszyjny polski |
26-28 |
7-9 |
Radzio D. |
Wyniki oceny krów w roku 2011 |
3-6 |
3-4 |
Radzio D. |
Innowacje dla bydła |
17-18 |
10-12 |
Siekierska A. |
Nowe wyzwania związane z oceną genomową |
5-7 |
1 |
Siekierska A. |
Lista 100 najlepszych krów w Polsce |
10-13 |
2 |
Siekierska A. |
Program doboru buhajów do kojarzeń |
8-10 |
5-6 |
Siekierska A. |
Inbred w hodowli bydła musi być kontrolowany |
23-24 |
7-9 |
Sitkowska B., Frieske A., Kowaliszyn B., Mroczkowski S. |
Dobrostan zwierząt gospodarskich |
22-25 |
3-4 |
Sosin-Bzducha E., Krupiński J., Bugno-Poniewierska M. |
Geneza i stan obecny programów ochrony zasobów genetycznych bydła |
4-9 |
10-12 |
Szulc K., Kłaczyńska A. |
Analiza zachowań prosiąt w okresie odchowu |
17-19 |
5-6 |
Szulc T. |
Alternatywne funkcje zootechniki (Pełny tekst) |
3-5 |
7-9 |
Szulc T. |
Zwierzęta w tradycji i kulturze |
20-23 |
7-9 |
Świątkiewicz S., Szymczyk B., Brzóska F., Świątkiewicz M., Arczewska-Włosek A., Strzetelski J., Furgał-Dierżuk I., Twardowska M., Markowski J., Mazur M., Sieradzki Z., Pejsak Z., Tomczyk G., Minta Z., Bednarek D., Kozaczyński W., Reichert M., Kwiatek K. |
Genetycznie zmodyfikowane materiały paszowe w żywieniu zwierząt – rezultaty badań krajowych |
9-14 |
7-9 |
Tomaszewska A., Salamon S., Świtoński M. |
Rodzina genów kodujących receptory melanokortyn (MCR) i związek ich polimorfizmu z cechami zwierząt |
1-3 |
5-6 |
Urtnowski P., Oprządek J., Gabryszuk M. |
Drożdże selenowe w żywieniu bydła |
15-16 |
10-12 |
Walkowiak K. |
Problem agresji psów |
25-27 |
3-4 |
Werpachowski M., Zalewski D. |
Dziczyzna – mięso niedoceniane przez polskich konsumentów |
29-31 |
3-4 |
Węglarzy K., Skrzyżala I. |
Porównanie owczarstwa krajowego z owczarstwem w Słowacji (Pełny tekst) |
16-18 |
3-4 |
Wieczorek J., Kosenyuk Y., Grad I., Cegła M. |
Laparoskopowe przenoszenie zarodków świń – metody i wyniki |
24-26 |
7-9 |
Wójcik A., Gołębiewski M., Nałęcz-Tarwacka T. |
Kondycja krów mlecznych (BCS) a kształtowanie się parametrów produkcyjnych |
9-12 |
10-12 |
Wnęk J. |
Zagadnienie hodowli owiec w polskiej literaturze rolniczej 1795-1918 |
30-32 |
2 |
Wnęk J. |
Popularyzacja wiedzy na temat hodowli koni, bydła i trzody chlewnej na przełomie XIX i XX wieku |
31-33 |
3-4 |
Zawadzka J., Koziński R. |
Wartość odżywcza i potencjalny rynek zbytu mięsa szynszyli |
25-26 |
5-6 |
Ziętara W. |
Stan i tendencje w chowie trzody chlewnej w Polsce (Pełny tekst) |
14-18 |
2 |